Videoclipul a parcurs un drum lung de la zilele plăcute mulțimii de trenuri în mișcare la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astăzi, a devenit un mediu omniprezent pentru artă, publicitate și orice altceva. Indiferent dacă vă derulați prin telefon, vizionați un film sau doar treceți pe lângă un panou digital, probabil ați observat că videoclipurile puternice trebuie să captiveze spectatorii. Dar de ce este asta? În această secțiune, vom vorbi despre producție video în zonele corporative.
Un răspuns ar putea fi că vrem cea mai rapidă și mai ușoară soluție. Cu alte cuvinte, de ce să petreceți 5 minute citind un articol când ați putea viziona un videoclip de 1 minut care explică aceleași informații? Cu toate acestea, nu totul este despre ușurință. Când prezentați informații într-un videoclip profesionist, adică cu un scenariu atent și materiale video însoțitoare sau grafice în mișcare, vizualizările vă ajută mesajul să rămână în mintea publicului.
Acest fenomen de învățare audio-vizual nu este nimic nou. Nenumărate companii au folosit conținut video corporativ în strategiile lor de marketing cu mare succes. Deci, cum poți începe?
Iată tot ce trebuie să știți despre producția video corporativă, inclusiv 10 exemple pentru a vă inspira.
Pur și simplu, un videoclip corporativ este orice videoclip profesional produs pentru o afacere de o echipă internă sau de o companie de producție video externă. Aceste active vin într-o mare varietate de formate, în funcție de publicul țintă, scopul, mesajul și canalul de distribuție. De exemplu, puteți livra un scurt videoclip promoțional destinat clienților prin intermediul platformelor de rețele sociale, în timp ce videoclipurile de instruire ar putea fi difuzate pe sistemele interne.
Deși nu orice tip de videoclipuri corporative va funcționa pentru afacerea dvs. sau pentru spectatori, orice organizație poate beneficia de marketing video – adică dacă știu ce fac.
Încă de la începuturile filmelor, marketingul video a ajutat nenumărate companii să-și promoveze și să-și comercializeze produsele sau serviciile. În era internetului, agenții de marketing au dus această abordare la nivelul următor, optimizând conținutul video și livrarea pentru a crește implicarea, a educa potențialii clienți și a crește gradul de conștientizare a mărcii.
Desigur, subiectul marketingului video merită un blog dedicat, dar pentru a ajuta la acoperirea elementelor de bază, iată câțiva pași cheie în crearea unei strategii de marketing video:
Urmărirea acestui model de bază vă poate ajuta să luați decizii de marketing mai inteligente, care au ca rezultat un conținut mai bun și mai relevant. Dar înainte de a începe să faci primul tău videoclip de afaceri, este important să vorbim despre diferitele tipuri și despre cum să le folosești cel mai bine.
Pentru a vă ajuta să determinați cel mai bun tip de videoclip corporativ pentru obiectivele dvs., iată 11 formate video comune, împreună cu câteva exemple:
Un videoclip de prezentare a companiei este o modalitate excelentă de a oferi clienților potențiali o privire de ansamblu asupra organizației dvs., inclusiv lucruri precum:
În timp ce companiile folosesc adesea narațiunea pentru a comunica aceste idei, unele au ales să renunțe cu totul la dialog în favoarea povestirii vizuale. De exemplu, Apple a folosit acest format în videoclipul său corporativ din 2014.
Acest montaj frumos filmat evidențiază modul în care oamenii folosesc tehnologia Apple în viața de zi cu zi; la sfârșit, o carte de titlu simplă dezvăluie că totul a fost filmat pe un iPhone într-o singură zi.
S-ar putea să vă gândiți la acele reclame TV enervante care ți se blochează în cap ori de câte ori urmează o vacanță, dar videoclipurile promoționale cuprind o gamă largă de videoclipuri de marketing. Indiferent dacă compania ta are actualizări importante, lansarea unui produs nou sau dorește doar să-și facă publicitate pâinea și untul, videoclipurile promoționale sunt o modalitate excelentă de a știe despre compania ta.
După cum sugerează și numele, un videoclip despre produs este menit să prezinte un anumit produs al companiei dvs. În unele cazuri, aceasta poate lua forma unei demonstrații, în timp ce alteori este mai degrabă ca o reclamă tradițională. Exemplul anterior de videoclip promoțional de la Slack s-ar putea califica pentru ambele, dar GoPro oferă un exemplu pur public (renalină):
Acest videoclip promovează camera GoPro HERO10 folosind clipuri de acțiune intensă întrețesute cu text de pe ecran care evidențiază noile specificații ale produsului. Acesta acoperă întreaga gamă a tot ceea ce un client ar putea dori să filmeze, de la cascadorii extreme și sporturi până la animalele de companie adorabile care aleargă pe un câmp. Acest lucru nu numai că face videoclipul mai captivant din punct de vedere vizual, dar demonstrează și cum arată de fapt produsul final.
Videoclipurile explicative sunt, de obicei, bucăți de conținut de dimensiuni mici pe care companiile le produc pentru a ghida clienții printr-un anumit proces, serviciu sau produs. Indiferent dacă educați spectatorii cu privire la ceea ce face compania dvs. sau simplificați operațiunile complexe pentru factorii de decizie cheie, videoclipurile dvs. ar trebui să prezinte informațiile într-un mod ușor de înțeles. Mai mult decât să fie doar informative, aceste active trebuie să capteze rapid atenția publicului pentru a evita să devină un ghid plictisitor sau pas cu pas.
Panorama9 oferă rezultate pe toate fronturile cu videoclipul său explicativ IT-Man. Folosind un stil de artă pixelat și aplecându-se în temele sale clasice de arcade, acest exemplu reușește să preia un subiect de obicei sec și să îl facă captivant, amuzant și nostalgic pentru publicul țintă Millennial.
Similar unui videoclip explicativ, conținutul de comunicare internă are scopul de a partaja informații, doar publicul țintă este echipa ta. Aceasta ar putea fi explicarea unei politici sau proceduri sau crearea unui videoclip de instruire pentru noii angajați.
Deloitte Digital Bank a creat acest exemplu care acoperă pe scurt modul în care echipele sale de vânzări și succes pot rezolva problemele clienților cu Digital Bank Accelerator:Acest scurt videoclip de instruire folosește text și elemente vizuale captivante, cum ar fi animația 3D, pentru a atrage atenția spectatorilor, iar povestea clară evidențiază propunerile de valoare majore ale aplicației.
În același sens cu comunicarea internă, videoclipurile de recrutare nu sunt neapărat destinate clienților tăi. În schimb, vizează candidații potențiali și activi, făcându-i entuziasmați de compania ta și locul de muncă al acesteia.
Trecând din nou la conținut pentru clienții dvs., videoclipurile cu mărturie oferă spectatorilor dvs. relatări directe despre cum este să vă folosiți produsele sau serviciile. Adesea, aceasta ia forma unui interviu, dar o mărturie poate fi și o șansă de a spune o poveste convingătoare.
Seria „My Trailblazer Story” de la Salesforce face o treabă incredibilă de a dezvolta o narațiune emoționantă în jurul clienților săi:
În povestea lui Stephanie Herrera, greutatea emoțională rezonează cu telespectatorii, implicând nu doar latura lor de afaceri, ci și latura umană.
Fie că promovați o viitoare discuție cu un panelist, fie că publicați o înregistrare online, videoclipurile de la eveniment vă pot ajuta să vă extindeți audiența și să-i țineți la curent pe cei care nu au putut ajunge. Înainte de a începe evenimentul, este important să luați în considerare videoclipurile corporative în etapa de planificare. Cum veți configura luminile și camera? Cum vei înregistra sunet de calitate?
De asemenea, s-ar putea să doriți să generați noutăți cu videoclipuri de înaltă calitate în timpul evenimentului în sine. Meta a făcut o treabă grozavă cu acest videoclip elegant și captivant care promovează Meta Quest Pro:
Meta Connect 2022: Meta Quest Pro, mai mult VR social și o privire în viitor
Streamingurile live și înregistrările webinarilor au devenit din ce în ce mai populare și mai eficiente, deoarece oamenii preferă să rămână distanțați social. Această subcategorie de videoclipuri ale evenimentelor oferă același nivel de accesibilitate pentru toată audiența dvs., permițându-le să urmărească sau să revizeze conferințe și anunțuri când și oriunde doresc.
De exemplu, McKinsey oferă o bibliotecă extinsă de seminarii web gratuite pe o gamă largă de subiecte.
webinar de producție video corporativă McKinsey
Aceste „Deep Dives” sunt ușor de accesat și oferă o analiză aprofundată asupra subiectelor presante. Acest lucru nu numai că stimulează implicarea, dar încurajează și spectatorii să-l prindă pe următorul.
Cu animația video corporativă, conținutul tău este limitat doar de imaginația ta. Utilizați ilustrații simplificate pentru a explica concepte complexe sau creați un videoclip distractiv cu animație 3D.
În acest anunț pentru B&Q, retailerul din Marea Britanie alege stilul meu preferat, animație stop motion:
Acest lucru nu numai că iese în evidență în rândul mulțimii, dar spune o poveste captivantă care motivează publicul să-și termine proiectele de bricolaj.
Canalele de social media sunt o modalitate excelentă de a adăuga o notă de personalitate mărcii dvs. Videoclipurile vă pot ajuta să amplificați acea voce și să captați atenția publicului dvs. în timp ce acesta își derulează telefonul.
Având în vedere limitările de lungime a conținutului de pe majoritatea platformelor de social media, aceste videoclipuri sunt adesea reclame sau promoții scurte și captivante. Cu toate acestea, Zendesk lovește 2 păsări cu o piatră în această postare pe Instagram:
Acest videoclip funcționează atât ca un conținut excelent de rețea socială pentru umanizarea mărcii, cât și ca un instrument excelent de recrutare pentru talentele de top.
Acum că am acoperit diferitele tipuri de conținut pe care le puteți crea, este timpul să discutăm despre procesul real din spatele unei producții video corporative.
Înainte de a începe chiar să planificați un videoclip, este esențial să înțelegeți care sunt obiectivele dvs. Ce vrei să realizezi cu proiectul? Este un videoclip de marketing sau este destinat uzului intern? Înțelegerea modului în care doriți să utilizați activul și a ceea ce doriți să obțineți cu acesta vă va ajuta să creați un produs final țintit și eficient.
Odată ce v-ați aliniat cu obiectivele de afaceri, este timpul să începeți procesul de producție video corporativă. L-am împărțit în cinci faze principale care acoperă totul, de la concept până la finalizare:
primul pas este să vii cu o idee bazată pe obiectivele tale și să dezvolți un plan concret de acțiune. Aceasta ar trebui să includă lucruri precum bugetarea costului de producție video, crearea unei cronologie și căutarea actorilor și a locațiilor.
După faza de planificare, veți intra în pre-producție, unde veți începe scenariul și scenariul. Apoi, vă veți asigura că aveți totul la loc pentru a începe filmarea sau animația.
în timpul producției media, veți filma, anima și înregistra tot ce aveți nevoie pentru a vă împacăra videoclipul mai târziu. Aceasta include scenele principale, vocea off și orice material B-roll de care ai putea avea nevoie.
în această etapă, totul se reduce la planul tău inițial. Ați capturat toate filmările și înregistrările audio, acum trebuie doar să le editați împreună într-un videoclip profesional.
Odată ce ați obținut versiunea finală, este în sfârșit timpul să vă publicați și să vă comercializați conținutul. Aici este esențial să știi unde se află publicul țintă. Dacă videoclipul dvs. este menit să ajungă la clienții dvs., alegeți canalele de livrare pe care le folosesc deja.
Desigur, multe întreprinderi mici și chiar întreprinderile mai mari nu au o echipă video dedicată. Dar aceste companii pot experimenta în continuare beneficiile prin parteneriatul cu o companie care oferă servicii de producție video corporativă.
Indiferent dacă scopul tău este să-ți antrenezi echipa, să-ți dezvolți audiența sau să câștigi noi afaceri, videoclipurile pot realiza toate acestea și multe altele. A devenit cu adevărat un mediu esențial de stăpânit în lumea marketingului.