4.5/5 - (4 votes)
fotografia publicitară

Deseori, companiile aleg realizarea unei ședințe foto publicitare drept cea mai bună metodă de a prezenta un produs sau un serviciu, pentru a-și atinge obiectivele de marketing. Acest tip de fotografie se bazează pe crearea imaginilor deosbite pentru public, în speranța de a-l influența în direcția unei achiziții. Învățarea despre acest concept vă poate ajuta să determinați dacă reprezintă un domeniu sau o abilitate pe care doriți să le explorați în continuare. Un alt serviciu de publicitate marca Atrix Studio este serviciul de producție video. Producția video este, de asemenea, unul dintre cele mai importante servicii oferite de către ATRIX STUDIO. Vă invităm să accesați linkul care vă direcționează spre pagina de producție video pentru mai multe informații.

În acest articol, vom discuta despre ce este fotografia publicitară și care sunt beneficiile acesteia, incluzând și o listă a diferitelor tipuri de fotografie și informații despre cum diferă de fotografia comercială. astfel încât să puteți apela cu încredere la serviciile de fotografie publicitară la ATRIX STUDIO.

Suntem înconjurați de imagini, iar o maare parte dintre acestea sunt folosite în scop promoțional. Fotografiile joacă un rol important în publicitate și în marketing, deoarece pot transmite mesajul dorit, începând de la obiectivele companieni și extinzându-se până la prezentarea produselor și a serviciilor. În zilele noastre, consumatorii sunt axați pe elementele vizuale – prin urmare, doar imaginile care ies în evidență le pot capta cu adevărat atenția. Așadar, vă împărtășim cum să realizați fotografii publicitare remarcabile.

Nume(Required)
CONTACT ATRIX STUDIO

Indiferent de sectorul dumneavoastră de activitate sau de dimensiunea afacerii pe care doriți să o promovați, putem ajuta la dezvoltarea și la implementarea unei strategii de publicitate care să vă ajute să atingeți obiectivele dvs. de afaceri și să vă creșteți brandul.

Dacă sunteți în căutarea unei agenții de publicitate recomandată de punctualitate și de profesionalism, vă stăm la dispoziție în acest sens. Nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe detalii despre cum putem să vă ajutăm în promovarea afacerii și să vă atingeți obiectivele, cu ajutorul serviciilor noastre de publicitate personalizate.

Ce este fotografia publicitară?

Ce este fotografia publicitară?

Fotografia publicitară este un tip de fotografie care se concentrează pe crearea reclamelor de impact, precum cele expuse, în generak, în reviste. Aceste imagini sunt de înaltă calitate, fiind controlate metodic, și prezintă elemente menite să interacționeze cu publicul. De exemplu, un brand de îmbrăcăminte este predispus să folosească acest tip de fotografie pentru a-și comercializa noile colecții, prezentând imagini care sunt stilizate special pentru a atrage privitorii și pentru a prezenta mesajul firmei.

Scopul final al acestui stil de fotografie este tot acela de a vinde un produs sau serviciu. Cu toate acestea, accentul se pune mai puțin pe produs în sine și îndreptat spre conceptul pe care îl reprezintă articolul. Imaginea extravagantă funcționează pentru a face obiectul mai atrăgător decât este acesta în realitate, de obicei, plasându-l într-un context generos.

De exemplu, o companie care produce vinuri de lux dorește să-și vândă cel mai nou vin. În imaginea publicitară, o femeie într-o rochie de un roșu aprins stă pe vârful unui munte, ținând un pahar mic de vin. Fotografia este îndrăzneață și exagerată intenționat.

Fotografiile publicitare eficiente pot convinge oamenii convinge să achiziționeze lucruri de care nu au neapărat nevoie. Acestea au un efect aparte, deoarece publicul este intrigat, iar dorința lui de cunoaștere poate fi satisfăcută numai prin testarea personală a produsului sau a serviciului promovat.

Fotografie publicitară pentru vin

Beneficiile fotografiei publicitare

Ilustrează brandul: Prin dedicarea adecvată, fotografiile publicitare pot ajuta la cultivarea unei voci și a unor tonuri memorabile ale companiei în cauză. Oamenii se familiarizează treptat cu stilul de fotografie expus de organizație și se ajunge la dezvoltarea inițiativelor de sensibilizare și de atragere a clienților.

Oferă accesibilitate la rețelele sociale: pe măsură ce fotografiile publicitare sunt distribuite pe platformele sociale în mod continuu, aceste imagini au potențialul de a ajunge la milioane de oameni din întreaga lume. Acest lucru ajută nu numai la creșterea vânzărilor, ci oferă și posibilitatea unei imagini de a deveni virală, concentrând o mare parte atenției publice către companie și către fotograf.

Transmite un mesaj: Fotografia publicitară poate transmite un anumit mesaj publicului, pe baza contextului imaginii și a ceea ce reprezintă aceasta. Pentru a sublinia finalitatea fotografiei publicitare, câteva rânduri de text vă pot ajuta să vă asigurați de faptul că publicul-țintă este receptiv la adevărata semnificație a mesajului.

Convinge consumatorilor să efectueze achiziții: o fotografie publicitară de succes poate inspira oamenii să cumpere un produs, deoarece imaginea prezentată îl face să pară mai atrăgător. Atunci când un produs este portretizat ca fiind compatibil cu un stil de viață funcțional sau cu un beneficiu, consumatorii sunt înclinați spre achiziționare, astfel încât să poată experimenta ceea ce prezintă imaginea.

Poate fi avantajos din punct de vedere financiar: în timp ce costul inițial al achiziționării echipamentului și software-ului adecvat poate fi mare, realizarea fotografiilor în sine este un proces accesibil. Este mult mai puțin costisitor decât reclamele video și poate circula către public mult mai rapid decât o reclamă video, care necesită mai mult timp și un nivel mai mare de investiții pentru a fi lansată.

Beneficiile fotografiei publicitare

Tipuri de fotografie publicitară

Există mai multe tipuri de fotografie publicitară pe care trebuie să le luați în considerare, cum ar fi:

Mod de viață:

Obiectivul fotografiei de ti lifestyle este acela de a prezenta o imagine a realității pe care mulți consumatori și-ar dori s-o poată implementa în propriile vieți. De exemplu, o companie care vinde îmbrăcăminte eclectică și bunuri de uz casnic ar putea înfățișa imaginea unei femei care poartă hainele brandului în timp ce desfășoară o acțiune, situată într-o casă remarcabilă prin frumusețea ei, utilizând bunurile de uz casnic ale mărcii. Acest pseudo-stil de viață prezentat în imagine poate atrage consumatorii spre cumpărarea articolelor mărcii.

Modă:

Fotografia de modă prezintă imagini în care oamenii poartă hainele firmei și, adesea, cadrele se surprind în locuri nonconformiste precum cluburile sau zonele înzăpezite, pentru a spori impactul fotografiilor. Multe dintre aceste fotografii se concentrează pe crearea unei impresii emoționante transmise către public, prin selecția de modă a mărcii. Oamenii care răspund pozitiv conceptelor vestimentare prezentate sunt predispuși să le cumpere.

Frumuseţe:

Fotografia destinată industriei beauty înfățișează imagini care conving oamenii să cumpere un anumit produs de înfrumusețare și le promit faptul că nivelul lor de atractivitate va crește după folosirea acestuia. Aceste imagini folosesc, adesea, modele frumoase și le prezintă în cadre fermecătoare, care le evidențiază trăsăturile memorabile. Acest tip de fotografie ar putea fi realizat și avaând în prim-plan modelul care ține sau utilizează produsul de înfrumusețare într-un mod atrăgător.

Alimente:

Industriile alimentare se bazează frecvent pe fotografia publicitară pentru a reda calitatea produselor oferite spre vânzare. Imaginile cu mâncarea din restaurante, precum și din cadrul celor de tip fast-food, creează o imagine idealizată a mâncărurilor. Cu toate acestea, prin intermediul imaginii impresionante, clienții vor dori să încerce mâncarea gătită în cadrul restaurantelor. Burgerul perfect aranjat într-o fotografie publicitară de fast-food nu ajunge, de obicei, într-o formă la fel de aspectuasă către clienții săi, însă imaginea de promovare este eficientă.

Arhitectural:

Fotografia de arhitectură se concentrează pe surprinderea caselor, utilizând unghiurile optime. Unele dintre aceste fotografii necesită folosirea diferitelor lentile, pentru a face o cameră să pară mai mare decât este, sau se pot realiza fotografii ale unei case în timpul unui anumit anotimp pentru a crea o estetică specifică. De exemplu, o casă acoperită cu zăpadă în timpul iernii sau o casă înconjurată de flori frumoase primăvara. De obicei, companiile angajează designeri de interior pentru a proiecta camerele din aceste fotografii, ajutând la crearea unei estetici atrăgătoare, pe care vizualizatorii ar putea dori să o dorească pentru ei înșiși.

Tipuri de fotografie publicitară

Diferența dintre fotografia comercială și cea publicitară:

În comparație cu fotografia publicitară, fotografia comercială este mai discretă și mai realistă. Se bazează mai puțin pe transmiterea unui mesaj anume și se concentrează pe produs în sine. Acest tip de fotografie este similar cu fotografiile de stoc pe care le puteți vedea online atunci când citiți un articol.

Scopul acestui tip de fotografie este acela de a surrinde o imagine a produsului în forma sa optimă, adesea plasându-l într-un cadru natural și într-un context care are sens, din punctul de vedere al logisticii. Acest lucru poate atrage consumatorii, deoarece prezintă o imagine a modului în care aceștia pot beneficia de pe urma achiziției produsului.

Diferența dintre fotografia comercială și cea publicitară

Cum să creezi fotografii publicitare calitative:

Gândiți-vă cu atenție la obiectivele comisiilor. Cum dorește compania ca produsul său să fie perceput? Este un lux, un produs ecologic, un simbol de statut sau unul încadrat „în tendințe”, fiind dorit de toată lumea? Acest factor modelează o mare parte a procesului dvs. creativ – fotografia trebuie să transmită acest concept.

Decideți asupra unui concept și identificați o situație pozitivă, din viața reală, care să transmită acest lucru către public. Puteți fi creativi în legătură cu el, însă necesită existența unei baze solide la care publicul să se poată raporta. Dacă publicul nu stabilește o legătură emoțională cu fotografia, nu se va simți înclinat spre a cumpăra produsul. De asemenea, este important să lăsați loc pentru interpretare, întrucât speculațiile publicului sunt cele care măresc interesul. Ghidați oamenii pe o cale către concluzia pe care o doriți, dar nu o faceți, de la început, evidentă.

Fie că este un produs, un moment emoționant sau un portret creativ, fotografiile au puterea de a spune o poveste și de a evoca amintiri, creând răspunsuri emoționale. Când filmați în scop publicitar, ar trebui să vă gândiți întotdeauna cu atenție la obiectivele reclamei, la modul în care publicul dvs. va percepe imaginea și la cum va fi afectat de aceasta. Fotografia trebuie să transmită conceptul creativ fără a se baza doar pe calitatea produslui, și să-l integreze într-un cadru estetic plăcut. Aici puteți găsi mai multe dintre sfaturile și trucurile noastre de fotografie.

Cum să creezi fotografii publicitare grozave

Fotografia noastră publicitară!

Fie că intenționați să vă distribuiți fotografia publicitară prin tipărirea afișelor sau prin intermediul rețelelor sociale, modul în care o companie folosește fotografia publicitară influențează modul în care clienții, deja stabili sau potențiali, văd firma. Imaginile pot fi editate pentru a descrie cu acuratețe mesajul companiei și al produselor acesteia. Acest lucru, împreună cu mesajul publicitar, încurajează clienții să cumpere ceea ce oferă acea companie în mod constant.

În plus, imaginile sunt mai susceptibile spre a încuraja oamenii să cumpere un produs. Se spune că o fotografie poate oferi mai multe detalii decât utilizarea singulară a unui text. Deși este importantă crearea unui slogan publicitar de succes, atunci când oamenii pot vedea cu adevărat produsul pe care îl cumpără sau cum le poate afecta acesta stilul de viață, este mai probabil să fie tentați să-l cumpere.

În cele din urmă, fotografia publicitară a început să acapareze rețelele sociale, oferind imaginilor de campanie capacitatea de a deveni virale. Platformele digitale sunt ideale pentru brand-uri, pentru a-și crește baza de următori și pentru a răspândi viziunea dorită, iar fotografiile publicitare de succes sunt un instrument vital pentru a atinge acest obiectiv.

Fotografie publicitară simplă!

Fotografia publicitară poate părea relativ simplă, dar poate fi o nișă dificil de implementat în mod corespunzător. Din perspectiva unui fotograf, fotografia publicitară necesită o gamă largă de stiluri vizuale și, totodată, și utilizarea tehnicilor creative. În același timp, fotografii trebuie să înțeleagă gusturile și preferințele unice ale clienților lor pentru a-și aduce viziunea creativă la viață, observând, în același timp, că acest lucru va varia foarte mult de la o firmă la alta.

Cele mai bune campanii de publicitate se bazează pe o fotografie atrăgătoare pentru a elimina dezordinea digitală. Puteți trimite 500 de e-mailuri pe zi, dar o imagine uimitoare a produsului pe Instagram poate aduce mai multă notorietate brandului dvs.

Deci, cum poți da viață fotografiei tale publicitare? Indiferent dacă îți dezvolți afacerea sau explorezi o carieră în fotografia profesională, iată cum fotografia publicitară poate face sau distruge următoarea ta campanie de publicitate.

fotografia noastră publicitară!

5 motive pentru care fotografia publicitară este importantă:

Când te uiți la o reclamă, care este primul lucru pe care îl observi? De obicei este imaginea (sau dacă nu există nicio imagine, atunci o tipografie atrăgătoare). Deci, fotografia publicitară bună determină adesea dacă veți acorda atenție reclamei.

Fie că vă promovați afacerea independentă, că vă pregătiți pentru o viitoare lansare a unui produs sau că faceți fotografii atrăgătoare pentru cea mai recentă colaborare cu brandul dvs., iată de ce fotografia publicitară este importantă:

1) Transmite mesajul în doar câteva secunde.

Contrar credinței populare, imaginile produselor nu trebuie să fie complexe sau consumatoare de timp. Nu trebuie să vă copleșiți publicul cu text, autocolante sau cu alte elemente de design pentru a transmite un mesaj puternic.

Când este efectuată corect, fotografia minimalistă ar putea fi cel mai bun instrument pentru a vehicula mesajul. Cercetarea susține acest lucru: oamenii iubesc conținutul vizual – iar creierul uman are nevoie de doar 13 milisecunde pentru a procesa o imagine.

2) Este un instrument puternic pentru branding.

La fel ca logo-ul mărcii și ca fotografia de profil, fotografia publicitară personalizată este un instrument esențial pentru dezvoltarea mărcii. Fotografia dvs. ar trebui să transmită tonul și vocea firmei dvs. prin utilizarea creativă a paletei de culori dorite, a alegerii fontului și a elementelor de design.

Practic, aveți nevoie de o fotografie care să fie recunoscută instantaneu ca aparținând companiei dvs. și care să le arate clienților adevărata identitate din spatele firmei. Consecvența generează familiaritate, iar acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de branding și marketing. Așadar, încercați să lansați mai multe campanii publicitare cu scheme coloristice consistente și mesaje similare pentru familiaritatea și gradul de conștientizare a mărcii.

fotografia publicitară este importantă

3) Are potențialul de a fi văzut de milioane de oameni.

Odată cu creșterea publicității digitale, potențialul ca anunțul dvs., printr-o singură imagine, să fie văzut de milioane de oameni (la un cost relativ scăzut!) este mai pronunțat decât oricând. Rețelele sociale sunt o mină de aur pentru fotografiile publicitare – este locul perfect pentru a fi remarcat, a intra în legătură cu publicul țintă și pentru a construi o comunitate de urmăritori dedicați.

Pentru a atrage atenția într-un peisaj publicitar saturat de rețele sociale, anunțurile dvs. trebuie să fie întreruptive. Trebuie să creeze o impresie despre afacerea dvs., utilizând elemente inedite, elemente vizuale care captează atenția și îndemnuri irezistibile la acțiune.

4) Imaginile pot transmite mai multe decât textul.

Copia publicitară atrăgătoare și descriptivă nu este întotdeauna suficientă pentru a convinge clienții potențiali să cumpere produsele. Cel mai bun mod de a face publicitate? Folosiți fotografii publicitare creative pentru a arăta clienților exact de ce ar trebui să vă aleagă produsele în detrimentul concurenței.

Când oamenii pot vedea, de fapt, aspectul produsului (sau persoanele care îl folosesc sau stilul de viață pe care încercați să-l promovați), ar putea fi ultimul click de care au nevoie pentru accesa “Cumpărați acum”.

5) Este o strategie de publicitate accesibilă.

ATRIX STUDIO: nu aveți nevoie de un studio costisitor sau de un echipament de cameră profesională pentru a obține fotografii uimitoare ale produselor. Dacă sunteți la începutul procesului de promovare, aveți nevoie de camera telefonului tău și de niște lumină bună pentru a face o ședință foto DIY.

Tipuri de fotografie publicitară

Tipuri de fotografie publicitară

Fotografia publicitară are un obiectiv principal: să inspire clienții spre a face o achiziție. Deoarece suntem expuși în mod constant reclamelor strălucitoare oriunde ne-am orienta privirea, mărcile trebuie să iasă în evidență, prin imagini uimitoare. Deci, de unde să începem? Iată cele mai populare tipuri de fotografie pentru publicitate, pentru a vă ghida următoarea campanie.

Materiale de marketing interne

Mai simplu spus, marketingul intern cuprinde orice tip de efort de marketing efectuat în cadrul unei organizații sau afaceri. Materialele de marketing interne sunt create și implementate de angajați și nu de persoane externe (cum ar fi freelanceri sau agenții de marketing).

Nu există o abordare universală pentru marketingul intern, iar majoritatea mărcilor necesită încercări și erori pentru a găsi cea mai bună abordare. La sfârșitul zilei, strategia dvs. publicitară (fie că este creată intern sau de către o agenție specializată) va depinde de publicul țintă, de produse și de propunerea de valoare.

Panouri publicitare:

Deși mai multe companii comercializează reclame publicitare pentru alternative digitale, acestea sunt, totuși, o strategie publicitară eficientă, mai ales dacă promovați o afacere locală. Anunțurile publicitare sunt un instrument excelent pentru a crește gradul de recunoaștere al firmei și pentru a vă promova afacerea în atenția mai multor oameni.

Chiar dacă implementați marketingul într-o zonă aglomerată, veți avea nevoie de elemente vizuale remarcabile. Mai presus de orice, aveți nevoie de reclame atrăgătoare, de impact și memorabile pentru a centra atenția publicului.

Fotografii de produse pentru site-ul dvs

Fotografii folosite în reclame TV:

Reclamele pot fi un instrument de publicitate incredibil de eficient pentru companii. Ele arată clienților potențiali viziunea și misiunea brandului dvs., precum și ce vă diferențiază produsele de concurență și motivul pentru care reprezentați cea mai bună alegere.

Dacă nu dispuneți de bugetul necesar pentru a filma o reclamă de lungă durată, încercați să vă reduceți viziunea creativă până la forma sa esențială. Combinate cu mesajele potrivite, imaginile de înaltă calitate ale produselor pot face diferența într-o reclamă TV.

Fotografii de produse pentru site-ul dvs

Fotografiile produselor vă pot dezvolta sau stagna firma. Cum? Este simplu: clienții judecă valoarea percepută a produselor, iar reputația companiei dvs. Se construiește pe baza prezentării vizuale. Cu alte cuvinte, aveți nevoie de fotografii frumoase ale produselor pentru a conduce afaceri.

Nu orice proprietar de afaceri poate investi în fotografie profesională, dar fotografia de produs DIY poate fi o alternativă excelentă. Pentru cele mai bune rezultate, rămâneți la iluminare naturală și un fundal alb. Va fi mult mai ușor să faceți orice editare a fotografiilor după aceea.

Afișați bannere

Probabil ați văzut fotografii publicitare în bannere afișate atunci când navigați pe site-urile dvs. preferate. Anunțurile grafice combină text, imagini și o adresă URL către site-ul dvs. web, unde clienții potențiali pot afla mai multe despre produsele și serviciile dvs. Acestea sunt practic panouri digitale.

alt tip de fotografie publicitară

Alt tip de fotografie publicitară

În majoritatea campaniilor de publicitate, fotografia este cel mai important element. Imaginea este cea care va atrage atenția consumatorului, indiferent dacă este expusă într-o revistă, pe un panou publicitar sau pe un site web. Fotografia publicitară ajută o companie să-și stabilească cursul brandului și să refacă imaginea firmei, dacă este cazul. Fotografia nu trebuie să reprezinte pur și simplu un produs sau o marcă, ci trebuie să producă emoție și dorința de a achiziționa ceea ce oferă firma promovată. Fotografia publicitară este folosită într-o multitudine de modalități pentru a evidenția un produs sau o marcă, cum ar fi:

 • Materiale de marketing interne
 • Panouri publicitare
 • Fotografii folosite în reclame TV
 • Fotografii de produse pentru site-uri web
 • Bannere

Când vine vorba de fotografia publicitară, angajarea unui profesionist face o mare diferență. Fotografii de publicitate realizate corespunzător sunt bazate pe lucrul cu directorii de artă și cu managerii de marketing, pentru a ajuta la realizarea unei campanii publicitare. În timp ce fotografiile publicitare excepționale pot face ca un produs să iasă în evidență și să stimuleze vânzările, fotografiile publicitare de proastă calitate se vor pierde în mulțime. În calitate de fotografi de publicitate, iată câteva dintre industriile în care suntem specializați:

 • Mod de viata
 • Alimente
 • Produs
 • Portrete corporative
 • Arhitectural
 • Stațiune
 • Corporatist

Angajarea unui fotograf de publicitate profesionist este o investiție valoroasă în cadrul companiei dumneavoastră. Fiecare industrie necesită un set diferit de abilități de la fotograful de publicitate. Utilizarea prevăzută a fotografiei publicitare va afecta, de asemenea, modul în care este planificată filmarea. Indiferent de tipul de fotografie publicitară, cercetarea și planificarea adecvată sunt vitale pentru succesul campaniei publicitare.