4.5/5 - (4 votes)
fotografia publicitară

Când o companie dorește să afișeze un produs sau serviciu într-un mod de impact, ea folosește fotografia publicitară pentru a atinge acest obiectiv. Acest tip de fotografie se bazează pe crearea de imagini care sunt stimulatoare vizual pentru public, sperând să-l influențeze să facă o achiziție. Învățarea despre acest concept vă poate ajuta să determinați dacă este un domeniu sau o abilitate pe care doriți să o explorați în continuare. Un alt serviciu de publicitate Atrix Studio este serviciul de producție video. Producția video este, de asemenea, unul dintre cele mai importante servicii din ATRIX STUDIO. Faceți clic pe linkul de producție video pentru mai multe informații.

În acest articol din Atrix Studio, discutăm ce este fotografia publicitară și care sunt beneficiile acesteia, inclusiv o listă a diferitelor tipuri de fotografie și informații despre cum diferă de fotografia comercială. astfel încât să puteți primi serviciul de fotografie publicitară la ATRIX STUDIO.

Suntem înconjurați de imagini, o mare parte din acestea folosite pentru a vinde lucruri. Dar cât de mult vinde ceva de care ai cu adevărat nevoie, mai degrabă decât ceva ce ai vrea să ai? Fotografiile joacă un rol important în publicitate și marketing, deoarece pot spune o poveste. În zilele noastre, consumatorii sunt foarte vizuali – prin urmare, doar imaginile care ies în evidență le pot capta cu adevărat atenția. Aici vă împărtășim cum să realizați fotografii publicitare grozave.

Nume(Required)
CONTACT ATRIX STUDIO

Indiferent de sectorul dumneavoastră de activitate sau de dimensiunea afacerii, putem să vă ajutăm să dezvoltați și să implementați o strategie de publicitate care să vă ajute să atingeți obiectivele dumneavoastră de afaceri și să vă creșteți brandul.

dacă sunteți în căutarea unei agenții de publicitate de top care să vă ajute să vă creșteți afacerea, noi suntem aici pentru a vă ajuta. Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum putem să vă ajutăm să vă promovați afacerea și să vă atingeți obiectivele de afaceri cu ajutorul serviciilor noastre de publicitate personalizate.

Ce este fotografia publicitară?

Ce este fotografia publicitară?

Fotografia publicitară este un tip de fotografie care se concentrează pe realizarea de fotografii pentru reclame de mare impact, cum ar fi ceea ce ați vedea într-o revistă. Aceste imagini sunt de obicei de înaltă calitate, controlate metodic și prezintă elemente menite să interacționeze cu publicul. de exemplu, un brand de îmbrăcăminte este probabil să folosească acest tip de fotografie pentru a-și comercializa linia de îmbrăcăminte de toamnă, prezentând imagini care sunt stilizate special pentru a atrage privitorii și pentru a prezenta mesajul mărcii.

Cu acest stil de fotografie, scopul este tot acela de a vinde un produs sau serviciu. Cu toate acestea, accentul se pune mai puțin pe produs și este mai mult pe narațiunea pe care o reprezintă articolul. Imaginea extravagantă funcționează pentru a face obiectul mai atrăgător decât este în realitate, de obicei, plasându-l într-un context generos.

De exemplu, o companie de vinuri de lux încearcă să-și vândă cel mai nou vin. În imaginea publicitară, o femeie într-o rochie roșie aprins stă în vârful unui munte ținând un pahar mic de vin. Fotografia este îndrăzneață și exagerată intenționat.

Fotografia de publicitate bună vă convinge să cumpărați ceva de care nu aveți cu adevărat nevoie. Funcționează punând produse, bunuri sau servicii în fața unui public și apoi convingându-i să fie interesați.

Fotografie publicitară pentru vin

Beneficiile fotografiei publicitare

Ilustrează marca: cu consecvență, fotografiile publicitare pot ajuta la cultivarea unei voci și tonuri memorabile ale mărcii unei companii. Oamenii devin mai familiarizați cu stilul de fotografie al organizației și poate ajuta la dezvoltarea inițiativelor de sensibilizare și sensibilizare a mărcii.
Oferă accesibilitate la rețelele sociale: pe măsură ce fotografiile publicitare ajung în continuare pe platformele digitale, aceste imagini au potențialul de a ajunge la milioane de oameni din întreaga lume. Acest lucru poate ajuta nu numai la creșterea vânzărilor, dar o imagine care devine virală poate oferi o atenție semnificativă companiei și fotografului.
Prezintă un mesaj: Fotografia publicitară poate prezenta un anumit mesaj publicului pe baza contextului imaginii și a ceea ce reprezintă aceasta. Pentru a sublinia și mai mult scopul, câteva rânduri de text vă pot ajuta să vă asigurați că clienții înțeleg ce înseamnă imaginea.
Convinge consumatorii să cumpere: o fotografie publicitară de succes poate inspira oamenii să cumpere un produs, deoarece imaginea îl face să pară mai atrăgător. Atunci când un produs poate vinde în mod eficient un stil de viață atrăgător sau un beneficiu, atunci consumatorii sunt mai probabil să facă o achiziție, astfel încât să poată experimenta ceea ce prezintă imaginea.
Poate fi ieftin: în timp ce costul inițial al achiziționării echipamentului și software-ului adecvat poate fi costisitor, realizarea fotografiilor în sine este un proces destul de ieftin. Este mult mai puțin costisitor decât reclamele video și poate circula către un public mult mai rapid decât o reclamă video, care necesită mai mult timp și bani pentru a fi lansate.

Beneficiile fotografiei publicitare

Tipuri de fotografie publicitară

Există mai multe tipuri de fotografie publicitară pe care trebuie să le luați în considerare, cum ar fi:

Mod de viata

Obiectivul fotografiei de stil de viață este acela de a reprezenta o imagine a realității pe care mulți consumatori și-ar dori s-o poată întruchipa. De exemplu, o companie care vinde îmbrăcăminte eclectică și bunuri de uz casnic ar putea înfățișa imaginea unei femei care poartă hainele mărcii în timp ce desfășoară o acțiune într-o casă fantastică și eclectică, plină cu bunurile de uz casnic ale mărcii. Acest stil de viață fals prezentat în imagine poate atrage consumatorii să cumpere articolele mărcii.

Modă

Fotografia de modă prezintă imagini în care oamenii poartă hainele mărcii și adesea se angajează într-un fel de activitate interesantă, cum ar fi clubing sau joacă în zăpadă. Multe dintre aceste fotografii se concentrează pe crearea unui impact emoțional cu publicul prin selecția de modă a mărcii. Oamenii care răspund pozitiv la haine au mai multe șanse să le cumpere.

Frumuseţe

Fotografia de frumusețe înfățișează imagini care conving să cumpere un anumit produs de înfrumusețare și că, făcând achiziția, pot deveni mai atractive. Aceste imagini folosesc adesea modele frumoase și le prezintă în poziții pline de farmec, care le evidențiază trăsăturile faciale atrăgătoare. Acest tip de fotografie ar putea avea și modelul ținând produsul de înfrumusețare într-un mod atrăgător, chiar dacă nu îl folosește în imagine.

Alimente

Industriile alimentare se bazează frecvent pe fotografia publicitară pentru a prezenta imagini cu alimente care par tentante. Imaginile cu mâncarea din restaurantele și restaurantele fast-food creează o ilustrare nerealistă a cum arată de fapt mâncarea. Cu toate acestea, făcându-l să arate atrăgător, clienții se pot simți obligați să încerce mâncarea. Burgerul perfect stilat dintr-o fotografie publicitară de fast-food aproape niciodată nu arată ca produsul real care ajunge la client, care este de obicei mai puțin rafinat.

Arhitectural

Fotografia de arhitectură se concentrează pe surprinderea caselor din cele mai bune unghiuri. Unele dintre aceste fotografii folosesc lentile diferite pentru a face o cameră să pară mai mare decât este, sau pot face fotografii ale unei case în timpul unui anumit sezon pentru a crea o estetică specifică. De exemplu, o casă acoperită cu zăpadă în timpul iernii sau o casă înconjurată de flori frumoase primăvara. De obicei, companiile angajează designeri de interior pentru a modela cu experiență camerele din aceste fotografii, ajutând la crearea unei estetice atrăgătoare pe care spectatorii ar putea dori să o aibă pentru ei înșiși. Ajută oamenii să se imagineze în casă.

Tipuri de fotografie publicitară

Diferența dintre fotografia comercială și cea publicitară

În comparație cu fotografia publicitară, fotografia comercială este de obicei mai discretă și mai realistă. Se bazează mai puțin pe crearea unei povești și se concentrează mai mult pe produsul în sine. Acest tip de fotografie este similar cu o fotografie de stoc pe care o vedeți online când căutați un anumit articol.

Scopul acestui tip de fotografie este de a capta o imagine a produsului în forma sa cea mai atrăgătoare, adesea plasându-l într-un cadru natural și un context care are sens logic. Acest lucru poate atrage consumatorii deoarece prezintă o imagine a modului în care pot beneficia ei de pe urma produsului.

Diferența dintre fotografia comercială și cea publicitară

Cum să creezi fotografii publicitare grozave

Gândiți-vă cu atenție la obiectivele comisiilor. Cum dorește clientul să fie perceput produsul? Este un lux, bun pentru planetă, un simbol de statut sau ceva „în tendințe” trebuie să aibă toată lumea? Acest singur factor modelează o mare parte a procesului tău creativ – fotografia ta trebuie să transmită acest concept fără să te bazezi pe produs pentru a o face singur.

Decideți asupra unui concept și identificați o situație pozitivă, din viața reală, care lovește publicul. Poți fi creativ cu el, dar trebuie să existe o bază solidă la care publicul să se poată raporta. Dacă publicul nu simte o legătură emoțională cu fotografia, nu se va lega de ea și nu va cumpăra nimic. Aceasta este o situație în care mai puțin este adesea mai mult. Lăsați loc publicului pentru a-și crea propria poveste. Ghidați-i pe o cale către concluzia pe care o doriți, dar nu-i plesniți în față cu ea.

Fie că este un produs, un moment emoționant sau un portret creativ, fotografiile au puterea de a spune o poveste și de a evoca amintiri sau răspunsuri emoționale. Când filmați pentru publicitate, ar trebui să vă gândiți întotdeauna cu atenție la obiectivele reclamei, la modul în care publicul dvs. va percepe imaginea sau cum va fi afectat de aceasta. Fotografia trebuie să transmită conceptul creativ fără a se baza pe produs pentru a o face singur. Aici puteți găsi mai multe dintre sfaturile și trucurile noastre de fotografie.

Cum să creezi fotografii publicitare grozave

fotografia noastră publicitară!

Fie că intenționați să vă împărtășiți fotografia publicitară prin tipărirea afișelor sau prin intermediul rețelelor sociale, modul în care o companie folosește fotografia publicitară influențează modul în care clienții, noi și vechi, văd marca. Imaginile pot fi editate pentru a descrie cu acuratețe vocea și tonul dorite ale companiei și ale produselor lor. Acest lucru, împreună cu mesajul publicitar, încurajează clienții să cumpere de la acea companie în mod constant.

În plus, imaginile sunt mai susceptibile de a încuraja oamenii să cumpere un produs. Se spune că o fotografie poate spune mai mult de o mie de cuvinte, iar asta nu a fost niciodată mai precis decât în ​​reclamele fotografice. Deși este importantă crearea unui slogan publicitar de succes, atunci când oamenii pot vedea cu adevărat produsul pe care îl cumpără sau cum le poate afecta stilul de viață, sunt mai probabil să fie tentați să-l cumpere. Când oamenii pot vedea produsul pe care îl cumpără sau modul în care acesta le poate afecta stilul de viață, este mai probabil să fie tentați să-l cumpere.

În cele din urmă, fotografia publicitară a început să preia rețelele sociale, oferind imaginilor de campanie de succes capacitatea de a deveni virale. Platformele digitale sunt ideale pentru brand-uri pentru a-și construi următorii și a răspândi cuvântul, iar fotografiile publicitare de succes sunt un instrument vital pentru a atinge acest obiectiv.

Fotografie publicitară simplă!

Fotografia publicitară poate părea relativ simplă, dar poate fi o nișă dificilă în care să te scufundi. Din perspectiva unui fotograf, fotografia publicitară necesită o gamă largă de stiluri vizuale și utilizarea tehnicilor creative. În același timp, fotografii trebuie să înțeleagă gusturile și preferințele unice ale clienților lor pentru a-și aduce viziunea creativă la viață, observând, în același timp, că acest lucru va varia foarte mult de la o marcă la alta.

Cele mai bune campanii de publicitate se bazează pe o fotografie atrăgătoare pentru a elimina dezordinea digitală. Puteți trimite 500 de e-mailuri pe zi, dar o imagine uimitoare a produsului pe Instagram vă poate arunca marca din apă.

Deci, cum poți da viață fotografiei tale publicitare? Indiferent dacă îți dezvolți afacerea sau explorezi o carieră în fotografia profesională, iată cum fotografia publicitară poate face sau distruge următoarea ta campanie de publicitate.

fotografia noastră publicitară!

5 motive pentru care fotografia publicitară este importantă:

Când te uiți la o reclamă, care este primul lucru pe care îl observi? De obicei este imaginea (sau dacă nu există nicio imagine, atunci o tipografie atrăgătoare). Deci, fotografia publicitară bună determină adesea dacă veți acorda atenție reclamei.

Fie că vă promovați afacerea independentă, că vă pregătiți pentru o viitoare lansare a unui produs sau că faceți fotografii atrăgătoare pentru cea mai recentă colaborare cu brandul dvs., iată de ce fotografia publicitară este importantă:

1) Îți trimite mesajul în doar câteva secunde.

Contrar credinței populare, imaginile produselor nu trebuie să fie complexe sau consumatoare de timp. Nu trebuie să vă copleșiți publicul cu text, autocolante sau alte elemente de design pentru a trimite un mesaj puternic.

Când este făcută corect, fotografia minimalistă ar putea fi cel mai bun instrument pentru a-ți trimite mesajul. Iar cercetarea susține acest lucru: oamenii iubesc conținutul vizual – iar creierului nostru ia doar 13 milisecunde pentru a procesa o imagine.

2) Este un instrument puternic pentru branding.

La fel ca logo-ul mărcii și fotografia de profil, fotografia publicitară personalizată este un instrument puternic pentru dezvoltarea mărcii. Fotografia dvs. ar trebui să transmită tonul și vocea mărcii dvs. prin utilizarea creativă a paletei de culori a mărcii dvs., a alegerii fontului și a elementelor de design.

Practic, aveți nevoie de o fotografie care să fie recunoscută instantaneu ca fiind de la marca dvs. și care să le arate clienților despre ce sunteți. Consecvența generează familiaritate, iar acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de branding și marketing. Așadar, încercați să lansați mai multe campanii publicitare cu culori consistente și mesaje similare pentru familiaritatea și gradul de conștientizare a mărcii.

fotografia publicitară este importantă

3) Are potențialul de a fi văzut de milioane de oameni.

Odată cu creșterea publicității digitale, potențialul ca anunțul dvs. cu o singură imagine să fie văzut de milioane de oameni (la un cost relativ scăzut!) este mai bun decât oricând. Rețelele sociale sunt o mină de aur pentru fotografiile publicitare – este locul perfect pentru a fi remarcat, a intra în legătură cu publicul țintă și a construi o comunitate de urmăritori loiali.

Acestea fiind spuse, anunțurile dvs. probabil nu vor deveni virale. Pentru a atrage atenția într-un peisaj publicitar saturat de rețele sociale, anunțurile dvs. trebuie să fie întreruptive. Ei trebuie să creeze un zgomot despre afacerea dvs. cu reclame periculoase, elemente vizuale care captează atenția și îndemnuri irezistibile la acțiune.

4) Imaginile pot spune câte o mie de cuvinte.

Copia publicitară atrăgătoare și descriptivă nu este întotdeauna suficientă pentru a convinge clienții potențiali să-ți cumpere produsele. Cel mai bun mod de a face publicitate? Folosiți fotografii publicitare creative pentru a arăta clienților potențiali exact de ce ar trebui să vă aleagă produsele față de concurență.

Când oamenii pot vedea de fapt cum arată produsul (sau persoanele care îl folosesc sau stilul de viață pe care încercați să-l vindeți), ar putea fi ultima apăsare de care au nevoie pentru a face clic pe butonul Cumpărați acum.

5) Este o strategie de publicitate accesibilă.

ATRIX STUDIO: nu aveți nevoie de un studio costisitor sau de un echipament de cameră profesională pentru a obține fotografii uimitoare ale produselor. Dacă abia începi cu publicitatea, tot ce ai nevoie este camera telefonului tău și niște lumină bună pentru a face o ședință foto DIY.

 

Tipuri de fotografie publicitară

Tipuri de fotografie publicitară

Fotografia publicitară are un obiectiv principal: să inspire clienții să facă o achiziție. Deoarece suntem bombardați în mod constant cu reclame strălucitoare oriunde ne întoarcem, mărcile trebuie să iasă în evidență din mulțime cu imagini uimitoare pentru a lăsa o impresie de durată. Deci, de unde începi? Iată cele mai populare tipuri de fotografie pentru publicitate pentru a vă ghida următoarea campanie.

Materiale de marketing interne

Mai simplu spus, marketingul intern cuprinde orice eforturi de marketing efectuate în cadrul unei organizații sau afaceri. Materialele de marketing interne sunt create și implementate de angajați, nu de persoane externe (cum ar fi freelanceri sau agenții de marketing).

Nu există o abordare universală pentru marketingul intern, iar majoritatea mărcilor necesită încercări și erori pentru a găsi cea mai bună abordare de marketing. La sfârșitul zilei, strategia dvs. publicitară (fie că este creată intern sau de către o agenție terță parte) va depinde de publicul țintă, de produse și de propunerea de valoare.

Panouri publicitare

Deși mai multe companii comercializează reclame publicitare pentru alternative digitale, acestea sunt totuși o strategie publicitară eficientă, mai ales dacă promovați o afacere locală. Anunțurile publicitare sunt un instrument excelent pentru a crește gradul de cunoaștere a mărcii și pentru a vă promova afacerea către cât mai mulți oameni.

Chiar dacă faci marketing într-o zonă aglomerată, vei avea totuși nevoie de elemente vizuale remarcabile pentru a crea zgomot despre marca ta. Mai presus de orice, aveți nevoie de reclame atrăgătoare, de impact și memorabile pentru a reduce zgomotul. Nu uitați să păstrați copia scurtă și imaginile puternice pe panouri publicitare.

Fotografii de produse pentru site-ul dvs

Fotografii folosite în reclame TV

Reclamele pot fi un instrument de publicitate incredibil de eficient pentru companii. Ele arată clienților potențiali despre ce este marca dvs., ce vă diferențiază produsele de concurență și de ce sunteți cea mai bună alegere.

Dacă nu aveți bugetul necesar pentru a filma o reclamă de lungă durată, încercați să vă reduceți viziunea creativă până la forma sa cea mai de bază. Combinate cu mesajele potrivite, imaginile de înaltă calitate ale produselor pot face toată diferența într-o reclamă TV.

Fotografii de produse pentru site-ul dvs

Fotografiile cu produse vă pot face sau distruge marca. Cum? Este simplu: clienții judecă valoarea percepută a produselor tale și reputația mărcii tale pe baza prezentării tale vizuale. Cu alte cuvinte, aveți nevoie de fotografii frumoase ale produselor pentru a conduce afaceri.

Nu orice proprietar de afaceri poate investi în fotografie profesională, dar fotografia de produs DIY poate fi o alternativă excelentă. Pentru cele mai bune rezultate, rămâneți cu iluminare naturală și un fundal alb. Va fi mult mai ușor să faceți orice editare a fotografiilor după aceea.

Afișați bannere

Probabil ați văzut fotografii publicitare în bannere afișate atunci când navigați pe site-urile dvs. preferate. Anunțurile grafice combină text, imagini și o adresă URL către site-ul dvs. web, unde clienții potențiali pot afla mai multe despre produsele și serviciile dvs. Ele sunt practic panouri digitale.

alt tip de fotografie publicitară

alt tip de fotografie publicitară

În majoritatea campaniilor de publicitate, fotografia este cel mai important element. Imaginea este cea care va atrage atenția consumatorului fie că este într-o revistă, pe un panou publicitar sau pe un site web. Fotografia publicitară funcționează pentru a ajuta o companie să-și stabilească brandul sau pentru a ajuta la refacerea mărcii unei companii. Fotografia trebuie să facă mai mult decât să reprezinte pur și simplu un produs sau o marcă, trebuie să evoce emoție și dorință și, deoarece consumatorii sunt bombardați cu imagini publicitare, doar cei mai buni vor fi remarcați de către consumator. Fotografia publicitară este folosită într-o multitudine de modalități de a evidenția un produs sau o marcă, cum ar fi:

 • Materiale de marketing interne
 • Panouri publicitare
 • Fotografii folosite în reclame TV
 • Fotografii de produse pentru site-uri web
 • Bannere
 • Și altele

Când vine vorba de fotografia publicitară, angajarea unui profesionist face o mare diferență. Fotografii de publicitate experimentați sunt bine versați în lucrul cu directorii de artă și managerii de marketing pentru a ajuta la realizarea unei campanii publicitare. În timp ce fotografiile publicitare excepționale pot face ca un produs să iasă în evidență și să stimuleze vânzările, fotografiile publicitare de proastă calitate se vor pierde în mulțime. În calitate de fotografi de publicitate, iată câteva dintre industriile în care suntem specializați:

 • Mod de viata
 • Alimente
 • Produs
 • Portrete corporative
 • Arhitectural
 • Stațiune
 • Corporativ

Angajarea unui fotograf de publicitate profesionist este o investiție valoroasă în compania dumneavoastră. Fiecare industrie necesită un set diferit de abilități de la fotograful de publicitate. Utilizarea prevăzută a fotografiei publicitare va afecta, de asemenea, modul în care este planificată filmarea. Indiferent de tipul de fotografie publicitară, cercetarea și planificarea adecvată sunt vitale pentru succesul campaniei publicitare.